Перебої з мобільним зв'язком Vodafone: У МВС заявляють про диверсію

МВС закликає операторів зв'язку "бути напоготові"

Перебої з мобільним зв’язком оператора Vodafone у Луганській та Донецькій областях спричинені цілеспрямованою диверсією, — повідомив радник голови МВС Антон Геращенко на своїй сторінці у Facebook, передає Hubs.ua.

«Сьогодні вночі на лініях зв’язку оператора Vodafone у Луганській та Донецькій областях були скоєні цілеспрямовані диверсії. У містах: Слов’янськ, Лисичанськ, Краматорськ», — написав він.

Геращенко зазначив, що на кілька годин значна частина Луганської області та північна частина Донецької області залишилася без стільникового зв’язку одного із трьох операторів.

«Громадяни не могли викликати швидку допомогу, поліцію або просто нормально спілкуватися з рідними та друзями. Завдяки швидкій роботі ремонтників, зв’язок було відновлено ще до ранку», — розповів Геращенко

Він попередив, що необхідно розуміти, що диверсії на об’єктах зв’язку триватимуть й надалі.

«І не лише на мережах оператора Vodafone, а в інших операторах зв’язку. Все це є частиною плану РФ щодо дестабілізації ситуації в Україні», — наголосив Геращенко.

Радник голови МВС також додав, що правоохоронці порушили кримінальні справи за фактами втручання в роботу оператора мобільного зв’язку. Проводяться першочергові слідчо-розшукові дії.

«Операторам зв’язку потрібно бути напоготові і разом із правоохоронними органами документувати злочини з метою їхнього якнайшвидшого розкриття», — закликав Геращенко.

Нагадаємо, у четвер увечері Сенат США одноголосно ухвалив резолюцію на підтримку України.

*

Top