Нафта дешевшає на тлі переговорів Вашингтону та Тегерану: Іранська нафта може повернутись на світовий ринок

Високі ціни на нафту залишаються рекордними з 2014 року

Ціни на нафту зменшуються на тлі перемовин Ірану та США щодо ядерної програми, яка може розблокувати експорт Іранської нафти, про це повідомляє Bloomberg, передає Hubs.ua.

19-20 лютого у Мюнхені обговорюватиметься питання угоди щодо ядерної програми Ірану. Узгодження позицій країни-експортера нафти та США може розблокувати поставки, які наразі знаходяться під економічними санкціями Штатів.

Переговорник з боку Тегерана Алі Багері Кані напередодні заявив, що у переговорах щодо ядерної програми Ірану сторони «ближчі до угоди, ніж були будь-коли».

Нагадаємо, нафта Brent торгувалася на рівні $90,9 за барель у п’ятницю, проте згодом зросла до $92,7 за барель на 18:30 за Києвом.

Варто зазначити, що високі ціни залишаються рекордними з 2014 року. Воні зумовлені загрозою наступу РФ та концентрацією російських військ на кордонах з Україною.

Котирування підтримуються, зокрема, новими повідомленнями Білого дому про загрозу ескалації. А також – даними розвідки про те, що РФ продовжує нарощувати військові сили на кордонах.

За словами президента США Байдена, який виступи у суботу ввечері — РФ планує здійснити військовий вторгенння в Україну, за його розвідданими президент Путін вже прийняв рішенні про напад на Україну, зокрема на Київ.

Як повідомлялось раніше, європейські нафтові портові термінали постраждали від кібератаки.

*

Top