Європейські нафтові портові термінали постраждали від кібератаки
Фото видання Euronews

Європол допоможе у розслідуванні

Нафтові термінали у кількох портах в Бельгії, Німеччині та Нідерландах зазнали масштабної кібератаки. Про це пише видання Euronews/AFP, передає Hubs.ua.

За офіційною інформацією, атака почалася кілька днів тому і призвела до перебоїв з роботою нафтових терміналів, у наслідок чого танкери не змогли доставити енергоносії.

Від кібератаки постраждав порт Гамбурга та щонайменш шість нафтових терміналів у портах Бельгії та Нідерландів.

Німецька компанія Oiltanking підтвердила, що зазнала «кіберінциденту, що вплинув на комп’ютерні системи». Проблему виявили ще 29 січня і «вжили екстрених заходів».  

Бельгійська влада також розпочала розслідування після того, як робота портів у Генті та Антверпені-Зебрюгге були зруйновані.

Розслідування відкрили також у Німеччині.

«Усі сторони продовжують працювати над якнайшвидшим поверненням до нормальної роботи всіх наших терміналів», — сказано у повідомленні.

Представник брокерської фірми Riverlake, що знаходиться в Роттердамі, — найбільшого вантажного порту Європи, — сказав, що злом не дозволив вивантажити деякі нафтові баржі.

«Програмне забезпечення кількох портових терміналів було зламано, і вони не можуть обробляти баржі», — сказала брокер Джелле Вріман.

Європол допоможе у розслідуванні.

Як повідомлялось раніше, CERT-UA попереджає про кібератаку на державні органи.

*

Top