На Буковині СБУ викрила схему розкрадання бюджетних коштів

Кошти були призначені для ліквідації наслідків масштабної повені

У Чернівецькій області СБУ викрила схему розкрадання бюджетних коштів, призначених для ліквідації наслідків масштабної повені 2020 року, — повідомляє прес-центр СБУ.

«За висновками експертизи, на ремонт доріг лише в одному з районів Чернівецької області зловмисникам вдалося привласнити 2,9 млн гривень. Це майже половина із виділеної лише для одного з об’єктів будівництва сум», — йдеться в повідомленні.

Як встановило слідство, протиправну схему організували керівник одного з місцевих приватних підприємств і кілька посадових осіб.

Влітку 2020 року місцева влада уклала з підприємцем договір на проведення капітального ремонту доріг, пошкоджених повінню. Загальна сума контракту становить понад 6,8 млн гривень.

Зловмисник вносив заздалегідь недостовірні відомості в акти виконаних робіт і так завищував їхні обсяги і вартість.

Під час обшуків, проведених за місцями роботи і проживання обох посадових осіб і підприємця, правоохоронці вилучили проектно-кошторисну і фінансово-договірну документацію.

Правопорушникам оголошено про підозру за ч. 4 ст. 358 (використання підроблених документів), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

*

Top