Медведчук втік з України
Путин и Медведчук. Фото: gazeta.ru

Кум Путіна зник з-під домашнього арешту

Народний депутат від партії «Опозиційна платформа – За життя», кум Путіна Віктор Медведчук втік з-під арешту, передає видання ZN.UA, з посиланням на інформацію, отриману в Офісі генпрокурора, радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає Hubs.ua.

За даними джерел, 26 лютого Генпрокоратура доручила Нацполіції перевірити наявність Медведчука за адресою, де він перебуває під домашнім арештом.

Нацполіція виконала доручення: Медведчука на місці не було.

Достовірність цієї інформації неофіційно підтвердив один із непрофільних заступників генпрокурора.

Оскільки він не має процесуального відношення до справи Медведчука, він відмовився дати офіційний коментар.

Жруналісти ZN.UA додають, що намагалися зв’язатися з генпрокуроркою Іриною Венедіктовою, але безуспішно.

Водночас втечу Медведчука підтвердив Геращенко.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва в черговий раз продовжив домашній арешт народному депутату від «Опозиційної платформи — за життя» Віктору Медведчуку.

Медведчук перебував під двома домашніми арештами, до яких його засудили у двох справах. Перша стосується держзради та розграбування національних ресурсів України в окупованому Криму. Правоохоронці підозрюють, що Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі. Також у 2020 році Медведчук передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.

У другій справі Медведчука також підозрюють у державній зраду, а також у сприяння діяльності терористичної організації шляхом організації поставок вугілля з ОРДЛО на підконтрольну Києву територію України.

13 травня 2021 року Медведчука відправили під домашній арешт у справі щодо Криму. 12 жовтня – у справі щодо ОРДЛО.

 

 

*

Top