Суд продовжив домашній арешт Медведчуку, - нардеп

Термін запобіжного заходу збільшили до 10 місяців

Печерський районний суд Києва в черговий раз продовжив домашній арешт народному депутату від «Опозиційної платформи — за життя» Віктору Медведчуку. З урахуванням сьогоднішнього рішення він перебуватиме під цим запобіжним заходом вже 10 місяців. Про це повідомив у Facebook його колега по фракції Ренат Кузьмін, передає Hubs.ua.

«Суддя Печерського суду м. Києва Білоцерковець щойно продовжив Медведчуку домашній арешт до 10 місяців, при тому, що за законом максимальний термін домашнього арешту не може перевищувати 6 місяців», — повідомив Кузьмін.

Кузьмін стверджує, що рішення суду незаконне ще і потому, що на засіданні суду були відсутні прокурори Офісу генпрокурора.

Нагадаємо, Медведчук перебуває під двома домашніми арештами, до яких його засудили у двох справах. Перша стосується держзради та розграбування національних ресурсів України в окупованому Криму. Правоохоронці підозрюють, що Медведчук вступив у змову з РФ для видобутку нафти і газу в Чорному морі. Також у 2020 році Медведчук передав Росії інформацію про розташування прихованого підрозділу ЗСУ.

У другій справі Медведчука також підозрюють у державній зраду, а також у сприяння діяльності терористичної організації шляхом організації поставок вугілля з ОРДЛО на підконтрольну Києву територію України.

13 травня 2021 року Медведчука відправили під домашній арешт у справі щодо Криму. 12 жовтня – у справі щодо ОРДЛО.

*

Top