Лондон став європейським лідером за обсягом залучених коштів місцевими стартапами

Світовий рейтинг очолив Сан-Франциско

За підсумками минулого року Лондон посів перше місце у списку європейських міст за обсягом залучених коштів місцевими стартапами. У світовому рейтингу столиця Великобританії поступилася лише американським Сан-Франциско, Нью-Йорку та Бостону. Про це пише Bloomberg, повідомляє Hubs.ua.

Як зазначає агентство, технологічні стартапи зі штаб-квартирою в Лондоні за підсумками 2021 року залучили $25,5 млрд. венчурних інвестицій. Це вдвічі більше, ніж 2020 року.

Стартапи з Лондона провели минулого року 64 інвестиційні раунди обсягом $100 млн і вище. Їхня кількість більш ніж утричі перевищила показник 2020 та 2019 років, коли таких раундів було проведено 19 та 18 відповідно.

Понад половину коштів лондонські стартапи залучили саме в раундах $100 млн+. Загалом стартапи, що базуються у Великій Британії, залучили близько $40 млрд.

Британських стартапів — «єдинорогів» стало на 75 більше, лондонське стартап-середовище пзбільшилась на 20 компаній, оцінка яких склала $1 млрд і вище.

Експерти впевнені, що Лондон і цього року залишиться центром тяжіння фінансування серед європейських міст. Цьому сприяють добрі стосунки між владою та представниками технологічного сектору.

Нагадаємо, Україна увійшла в десятку батьківщин засновників єдинорогів США.

*

Top