Україна увійшла в десятку батьківщин засновників єдинорогів США

12 фаундерів найбільших стартапів США родом з України

Україна увійшла в список десяти країн, звідки родом засновники американських єдинорогів. 12 фаундерів найбільших стартапів США родом з України. Про це пише портал DOU із посиланням на дослідження Вищої школи венчурного капіталу Стенфордського університету, передає Hubs.ua.

Згідно з інформацією в дослідженні, серед 500 стартапів-єдинорогів в США налічується 1 078 засновників. 44% з них народилися за межами країни.

Найбільше в Індії — 90 людей. На другому місці Ізраїль — 52, далі Канада — 42, Великобританія — 31, Китай — 27, Німеччина — 18, Франція — 17, Росія — 14, Тайвань — 12 та Україна — 12. Серед засновників також є гватемальці, єгиптяни та інші представники, однак в десятку вони не потрапили.

Інформацію з дослідження опублікував професор вишу Ілля Стребулаєв на своїй сторінці у Linkedin. Інших деталей він не розповів. Однак відомо, що дослідження що охоплює тільки 79% загальної вибірки засновників.

Хто ці 12 українців і в яких компаніях працюють Ілля також не розповів. Відомо, що українські засновники є в єдинорогів Grammarly (Олексій Шевченко, Максим Литвин та Дмитро Лідер), Firefly Aerospace (Максим Поляков), People.ai (Олег Рогинський).

Нагадаємо, американський виробник мікрочіпів Qualcomm поглинув українську компанію Augmented Pixels, що спеціалізується на доповненій реальності.

*

Top