Літак-заправник Іл-78 відремонтували у Миколаєві і повернули ВПС Пакистану

Контракт на ремонт цього "повітряного танкера" завод отримав ще у червні 2020 року

Фахівці ДП «Миколаївський авіаремонтний завод» НАРП, що входить до складу ДК «Укроборонпром», завершили капітальний ремонт та модернізацію літака-паливозаправника Іл-78 ВПС Пакистану. Про це повідомляє прес-служба ДК «Укрспецекспорт», передає Hubs.ua.

Днями відновлений та модернізований літак передали екіпажу військово-повітряних сил Пакистану. В ДК «Укрспецекспорт» назвали цю подію важливим етапом співпраці з пакистанськими партнерами.

«Успішне виконання цього контракту є ще одним підтвердженням високого рівня взаємодії між Україною та Пакистаном у сфері військово-технічної співпраці. Завершуючи його, ми не ставимо крапку, адже попереду в нас ще багато спільних проєктів. І не лише в авіаційній галузі», – зазначив заступник Генерального директора ДК «Укрспецекспорт» Артур Максімов. tweet

За його словами, тільки в бронетанковій галузі наразі опрацьовується понад 10 експортних контрактів на загальну суму понад $150 млн.

Багатомільйонний контракт з Управлінням закупівель Військово-повітряних сил Ісламської республіки Пакистан укладений у червні 2020 року і став першим з низки подібних. Другий контракт на капітальний ремонт та модернізацію літака-паливозаправника Іл-78 ВПС Пакистану уклали у червні минулого року під час Міжнародної виставки «Зброя та безпека-2021».

Довідка. Іл-78 (за кодифікацією НАТО — Midas) — літак-заправник. Створений на базі літака Іл-76 і призначений для дозаправки в повітрі військових літаків. Пакистан має на озброєнні чотири літаки типу Іл-78, які у 2009-2012 роках були придбані в Україні.

Нагадаємо, раніше Hubs.ua повідомляв, що Державіаслужба планує спростити авіаційні правила в Україні.

*

Top