Компанія DHI запровадила технологію захисту птахів при роботі вітрових турбін з використанням штучного інтелекту

Це забезпечить захист птахів від пошкоджень при ефективному виробництві енергії

Компанія DHI (Данія) розробила нову технологію для автоматичного розпізнавання птахів, що перебувають під загрозою зникнення. Про це повідомляє видання Riviera Maritime Media.

Зокрема, команда інженерів запровадила штучний інтелект (AI) і відеоаналіз для вдосконалення вже діючої системи керування вітряними електростанціями у відкритому морі MUSE. Це дозволяє регулювати режим роботи вітряних турбін, коли біля них літають певні види птахів, щоб захистити їх від пошкоджень лопатями.

В систему інтегрували технологію розпізнавання видів птахів на основі штучного інтелекту та автоматизували процес для зниження швидкості обертання лопатей на вітрових турбінах, коли певні види птахів пролітають через вітряну електростанцію.

Команда DHI каже, що розпізнавання на основі штучного інтелекту дає можливість вимикати окремі вітрові турбіни. Функціональність штучного інтелекту забезпечує високоточне розпізнавання видів птахів та обчислює їх маршрут через вітрову електростанцію. Таким чином, автоматичне відключення може бути обмежено однією турбіною, забезпечуючи більш ефективне виробництво енергії.

Система MUSE AI пройшла тестування на випробувальному майданчику DHI в Данії, який також використають в якості демонстраційного центру технології.

*

Top