Команда шотландського університету та компанія Korrus просувають нову технологію дезінфекції видимим світлом

Інновація безпечно знезаражує повітря у присутності людей

Співпраця команди університету Стратклайд (Шотландія) та американської компанії Korrus (технології взаємодії зі світлом) сприятиме просуванню технології дезінфекції за допомогою електромагнітних хвиль видимого спектра (видиме світло). Інновація покликана зменшити кількість захворювань, пов’язаних із бактеріями та грибками. Про це пише видання DIGIT.

Університет Стратклайд співпрацює з американською фірмою Korrus, щоб налагодити патентне ліцензування на новаторську технологію HINS (High Intensity Narrow Spectrum – вузький спектр високої інтенсивності).

Дослідницька група з університету розробила технологію, яка безпечно знезаражує повітря в присутності людей, запобігаючи поширенню інфекцій.

Інноваційна технологія HINS-light може деактивувати шкідливі бактерії, наприклад, такі як MRSA (золотистий стафілокок), у повітрі та на поверхнях, використовуючи вузький спектр видимого світла.

Метицилін-резистентний золотистий стафілокок (MRSA) – золотистий стафілокок, що викликає складно виліковні захворювання у людей, такі як сепсис, пневмонії тощо.

Метод дезінфекції на основі використання довжини хвилі світла забезпечує значно більше знезараження бактеріальних патогенів у навколишньому середовищі, ніж можна досягти за допомогою звичайного очищення.

Як зазначається у публікації, це відкриття означає великий крок у здатності запобігти поширенню інфекції. Після багатьох випробувань у сфері охорони здоров’я за останні 15 років університет уклав кілька ліцензійних угод у світі на використання даної технології.

На даному етапі університет Стратклайд та американська фірма Korrus (яка також проводить роботу у цьому напрямку) працюють над створенням патентного пулу для того, щоб надалі ліцензувати технологію у світі за принципом «єдиного вікна».

Генеральний директор Korrus Марк Рейносо наголосив: «У Korrus прийшли до висновку, що найкраще рішення для відкриття ринку вимагає широкої стратегії ліцензування, побудованої на основі як патентів Korrus, так і патентів Університету Стратклайд. Завдяки цьому партнерству ми тепер можемо запропонувати комплексну програму ліцензування технологій протимікробного освітлення».

*

Top