Колишній менеджер Nimses анонсував проект для інтерактивних вистав 211STEPS

Наразі 211steps знаходиться на етапі ангельських інвестицій

Українські розробники, серед яких колишній CMO Nimses Андрій Сірченко та інвестор цієї ж компанії Євген Уткін створили та анонсували проєкт 211STEPS, на базі якого можна створювати власні інтерактивні проєкти, спрямовані на поєднання віртуального та реального світів, проте не занурюватися в питання розробки чи написання коду, пише видання Vector, передає Hubs.ua.

211STEPS— платформа та набір інструментів для створення імерсійних та інтерактивних перформансів. Платформа пропонує користувачеві вибір.

За словами розробників, технологія побудована на принципі глибокої взаємодії сюжету і глядача, а також глядачів одне з одним через призму історій у застосунку. Окрім класичних аудіовистав чи екскурсій, вона дозволяє випускати імерсивні сюжети, у яких глядач може сам впливати на перебіг подій.

Кожен проект на 211STEPS можна умовно поділити на кілька розділів. І наприкінці кожної з них користувачеві пропонують ухвалити рішення. Залежно від зробленого вибору змінюється початок наступного розділу.

В портфоліо проекту вже є дві аудіоісторії з можливістю впливати на перебіг оповіді. Їх реалізовувала режисер Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра Тамара Трунова. В основі історій «Повернення до гідності» та «Повернення до людяності» — теми Майдану та окупованих територій України. Також на платформі є кілька вистав.

За словами Сірченка, на ринку немає готового рішення, яке дозволило б створити такі продукти та «покласти» їх у смартфон користувача. На його думку, формат мобільного додатка дозволить закривати одночасно і функціональну, і маркетингову потреби.

«Відвідувачі» додатку платитимуть по 30-60 грн.

Засновники стартапу розраховують, що протягом року один користувач може проходити 5-6 інтерактивів. Також у планах підняти раунд 2022-го, щоб вийти на ринки Канади, США та Британії.

Наразі 211steps знаходиться на етапі ангельських інвестицій.

Як зазначають розробники проєкту, додаток 211STEPS призначений як для туристів, так і для мешканців міста. За словами Сірченка, серед цілей проекту — допомогти людям з інших країн познайомитися з кимось та повзаємодіяти з новим містом через інтерактив замість звичайної екскурсії.

Щоб цього досягти, планують оцифрувати Київ. За словами Сірченка, це «потужний історичний центр». Після оцифровки на карті Києва у додатку 211STEPS з’являться різні інтерактиви. Вони стануть для користувача одночасно і відпочинком, і розвагою, і цікавим способом провести час.

У 2021 році команда 211STEPS разом з партнерами почала розробку  плану оцифрування двох міст України, що передбачає створення віртуальної мапи, на якій можуть бути закріплені локації, квести, гео-ігри, виставки робіт або інша інформація. Для інтеграції віртуального простору у фізичний світ будуть створені локації з проекторами, екранами, звуковим оформленням та доповненою реальністю.

Нагадаємо, співзасновники стартапу Андрій Сірченко та Євген Уткін (який є єдиним інвестором проекту, вклав в стартап $500 тис) вже працювали разом в українській соцмережі Nimses. Певний час проект був неймовірно популярним, але зрештою зіткнувся з фінансовими труднощами.

Як повідомлялось раніше, заснований українцями стартап Remo залучив більше $1 млн.

*

Top