Капіталізація Facebook знизилась: Ринкова капіталізація компанії Meta впала нижче $600 млрд
Фото Reuters

Акції компанії впали на 2,1%

Ринкова капіталізація компанії Meta (раніше — Facebook) впала нижче $600 млрд на закритті торгів уперше з травня 2020 року, повідомляє CNBC, передає Hubs.ua.

Акції компанії впали на 2,1% — ринкова капіталізація досяга $599,32 млрд. Згодом акції зросли на 2%, а капіталізація становить $611 млрд.

Ввидання CNBC пояснює це тим, що капіталізація в $600 млрд — мінімальний поріг в антимонопольному законопроєкті, що розробляється в США.

«Зменшення ринкової капіталізації Facebook може мати один плюс для технологічного гіганта: можливість обійти нові антимонопольні зобов’язання», — пише CNBC.

Документ передбачає заборону техногігантам віддавати перевагу своїм власним сервісам і дискримінувати інші компанії на своїх платформах.

«Якщо Meta залишиться нижче цього порогу, вона зможе уникнути обмежень, тоді як інші гіганти, як Amazon, Alphabet, Apple і Microsoft, підпадають під дію правил. Проте може знадобитися досить багато часу, щоб будь-який із законопроєктів став законом, якщо це взагалі станеться. Один із законопроєктів фактично використовує нижчий поріг ринкової капіталізації — $550 млрд», — пише видання.

Нагадаємо, Facebook уже бореться проти антимонопольного позову відповідно до чинного законодавства від Федеральної торгової комісії, який стверджує, що компанія використовувала придбання Instagram і WhatsApp для збереження монопольної влади. Якщо цей новий законопроект стане законом, а Meta підпорядковується йому, це може ускладнити для компанії подібні придбання в майбутньому.

Як повідомлялось раніше, акції Meta впали на понад $200 млрд за день.

*

Top