Каліфорнійський стартап виростив у лабораторії блакитний тунець
Фото: BlueNalu

Продукт потрапить у ресторани Японії, Кореї та Гонконгу

Багатонаціональна компанія з обслуговування закладів громадського харчування FOOD&LIFE COMPANIES (F&LC) оголосила про партнерство з каліфорнійським стартапом BlueNalu. Стартап займається вирощуванням клітинних морепродуктів для суші – блакитного тунця та інших, повідомляє Hubs.ua.

Разом компанії співпрацюватимуть над розробкою та маркетингом продуктів, а також підтримуватимуть створення нормативної бази, яка регулюватиме цю сферу в Японії.

F&LC, що базується в Осаці, володіє найбільшою кількістю суші-ресторанів в Японії та керує понад 1000 закладами в Кореї, Тайвані, Сінгапурі, Гонконгу, Таїланді та материковому Китаї.

Водночас BlueNalu, яка базується в Сан-Дієго, є найбільш фінансованою компанією з виробництва альтернативних морепродуктів у світі. За час свого існування вона зібрала понад $80 млн для створення тунця та інших видів риби безпосередньо з культивованих клітин.

На сьогодні BlueNalu має партнерські відносини з трьома з десяти провідних світових постачальників морепродуктів.

Нагадаємо, раніше ізраїльський стартап створив перше у світі рослинне філе лосося.

За матеріалами Newfood.media

*

Top