Іспанський стартап Impress поглинув український OrthoS
Фото: Forbes Україна

Угоду уклали за готівку та акції

Іспанський ортодонтичний стартап Impress придбав український хмельницький OrthoS. Сума угоди оцінюється приблизно у 1 млн євро, повідомляє Forbes Україна, передає Hubs.ua.

За інформацією Forbes покупка оцінюється в межах 1 млн євро. Угоду уклали за готівку та акції, а засновник OrthoS Тарас Семенюк став акціонером Impress і приєднався до керівної команди.

Найближчі три роки Impress інвестує 10 млн євро в український ринок: будівництво клінік, науково-дослідного центру та планово-виробничого комплексу. У майбутньому розглядають відкриття R&D-офісу Impress в Україні.

Зазначимо, OrthoS заснував у Хмельницьку Тарас Семенюк 2017 року. Стартап виготовляє елайнери за власною технологією: клієнт проходить 3D-сканування для створення цифрових відбитків зубів. Виготовлення ортодонтичних кап займає місяць, а вартість курсу — майже 2500 євро. Здебільшого клієнтами стартапу є молодь та айтівці.

Impress — іспанський стартап, який має клініки у дев’яти країнах Європи. Компанія працює за тією ж технологією, що й orthoS. До травня 2022-го Impress планує отримати $100 млн виторгу.

Нагадаємо, раніше український стартап OneNotary залучив $1,75 млн.

*

Top