Геополітична напруженість: Імпортери відвертаються від української пшениці, ціни на внутрішньому ринку падають

Ціна на європейську пшеницю зросла на €2,25 за т

Геополітична напруженість продовжує розігрівати ціни на міжнародних ринках, в той час, як зростання ризиків відлякує імпортерів від української пшениці, що сприяє ослабленню цін на внутрішньому ринку. Так, ціни на українську пшеницю показали зниження, — повідомили аналітики Barva Invest на своєму каналі у Telegram, передає Hubs.ua.

Зазначається, що американські біржі учора не працювали через вихідний у США. Ціна на європейську пшеницю зросла на €2,25 за т.

Крім того, експорт пшениці з України з початку сезону досяг 17,8 млн т, при офіційних прогнозах експорту у поточному маркетинговому році на рівні 25,3 млн т.

Аналітики Barva Invest акцентують, що за даними CFTC інвестиційні фонди скоротили свою довгу позицію по кукурудзі з 334 до 323 тис. контрактів.

«Динаміка посіву другого урожаю кукурудзи в центральній Бразилії сповільнилась через надмірні опади, в той час, як південь країни продовжує потерпати від посухи. Тим часом місцеві аналітики в Аргентині очікують подальшого зниження оцінок виробництва через наслідки посухи. Китай дозволив імпорт кукурудзи з М’янми», — говориться в повідомленні.

За словами експертів, ціни на українському ринку кукурудзи показали незначне ослаблення.

Нагадаємо, геополітична криза, що посилюється ймовірним вторгненням Росії, може призвести до глобальних змін у багатьох галузях, в тому числі і в галузі сільського господарства.

 

*

Top