Fitch знизив прогноз рейтингу

Fitch також підтвердило автономний кредитний профіль (SCP) "Нафтогазу" на рівні "b-"

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings погіршило довгостроковий кредитний рейтинг дефолту емітента (РДЕ) НАК «Нафтогаз України» в іноземній валюті з «позитивного» на «стабільний», підтвердивши рейтинг на рівні «B», — передає Hubs.ua.

Зрівняння рейтингів НАК до аналогічного рейтингу України відображає сильні зв’язки компанії з державою.

Fitch також підтвердило автономний кредитний профіль (SCP) «Нафтогазу» на рівні «b-«, який відображає волатильність його операцій після значного підвищення цін на газ, його здатність покривати потреби внутрішнього споживання та збирати дебіторську заборгованість в умовах слабкої економіки країни, а також валютні ризики.

Агентство очікує, що найближче погашення облігацій НАК буде забезпечено за рахунок наявних джерел зважаючи на відсутність дивідендних виплат та значно нижчі капіталовкладення.

Як повідомлялося, Fitch 6 лютого знизив прогноз щодо довгострокового рейтингу дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній валюті з «позитивного» на «стабільний» та підтвердив РДЕ на рівні «B».

«Очікування тривалішого періоду загострення напруженості у відносинах із Росією, підвищений ризик конфлікту, обмежені умови фінансування, помірний відтік капіталу та послаблення міжнародних резервів підвищили ризики зовнішнього фінансування з часу нашого попереднього огляду у серпні», — пояснює агентство своє рішення.

Нагадаємо, Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування можливої корупції посадових осіб Державної податкової служби, Державної митної служби, які могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету та можливих зловживань у сфері фінансово-господарської діяльності НАК «Нафтогаз України».

*

Top