ФДМУ продав майновий комплекс Одеського заводу шампанських вин

Переможцем аукціону стала фірма Елітбуд Груп із Одеси.

Фонд державного майна (ФДМУ) на аукціоні 1 лютого продав майновий комплекс Одеського заводу шампанських вин за 195 млн. гривень, — повідомляється на сайті Prozorro. Продажі, передає Hubs.ua.

У торгах взяли участь семеро учасників, стартова ціна об’єкта склала 87,4 млн гривень. Переможцем аукціону стала фірма Елітбуд Груп із Одеси.

«Переможець має 10 днів, щоб підписати протокол аукціону. Протягом цього часу ми перевіряємо, чи він відповідає вимогам закону: у потенційного покупця повністю розкрито структуру власності — тобто він не зареєстрований в офшорних зонах і не пов’язаний з державою-агресором», — написав у Facebook директор одеського відділення Фонду держмайна Олександр Славський.

Якщо переможець відмовиться чи не підпише протокол торгів, то втратить гарантійний внесок у розмірі дев’яти мільйонів гривень, а завод дістанеться другому учаснику.

«Покупець зобов’язаний зберігати види діяльності (виробництво вин) протягом трьох років, а також укласти охоронні договори на пам’ятники архітектури — в’їзну арку та головний корпус. Це означає, що вони не зміняться та залишаться історичною спадщиною міста», — наголосив Славський.

Одеський завод шампанських вин розпочав виробництво ігристого вина в Україні у 1899 році. Підприємство не працює із 2018 року.

Нагадаємо, надходження до державного бюджету від оренди держмайна у 2021 році становили рекордні 1,62 млрд грн.

*

Top