Facebook звинувачують у слабкій боротьбі з дезінформацією: Whistleblower Aid подала дві скарги на Meta

Позивач представляє колишню співробітницю Facebook Френсіс Хоген

Організація Whistleblower Aid, яка допомагає «патріотично налаштованим державним службовцям і сміливим працівникам приватного сектору», подала дві скарги до Комісії з цінних паперів і бірж (SEC) США на Meta. Компанію звинувачують у введенні в оману інвесторів щодо зусиль, які докладаються для боротьби з дезінформацією на платформах. Зазначимо, Whistleblower Aid представляє колишню співробітницю Facebook Френсіс Хоген, про це пише The Washington Post, передає Hubs.ua.

У скаргах йдеться, що компанія «суттєво видозмінила в заявах для інвесторів» свої зусилля по боротьбі з дезінформацією.

«Скарги, про які раніше не повідомлялося, ґрунтуються на свідченнях Хауген у Конгресі та заявах її адвокатів, поданих до фінансового регулятора минулого року, і вони ґрунтуються на тисячах внутрішніх документів, які вона вилучила перед тим, як залишити компанію в травні», — пише The Washington Post.

Перша скарга стверджує, що дезінформація про зміну клімату була в значній мірі доступною на Facebook і що компанія не мала чіткої політики з цього питання ще минулого року, попри на те, що керівники соцмережі зобов’язувалися боротися із «глобальною кризою».

Друга скарга стверджує, що в той час як керівники Facebook публічно рекламували свої зусилля щодо видалення шкідливої ​​дезінформації про covid, внутрішні документи «малюють іншу історію».

Як передавалось раніше, Facebook звинуватили у порушенні конфіденційності

*

Top