Digital Content Protection запустили нову технологію, яка відстежує підроблені NFT. Додаток буде обчислювати піратські токени

У США вже випробували розробку

В Італії група борців з піратством Digital Content Protection створила унікальний додаток. Він буде шукати підроблені NFT. Про це пише TorrentFreak, передає Hubs.ua.

Розробкою Digital Content Protection зацікавилися в індустрії музики. Додаток буде обчислювати піратські токени і вимагати від їх «власників» видалення контенту.

Більш того, додаток також зможе визначати ті токени, які були випущені на основі чужих робіт, що захищені авторськими правами.

Асоціація звукозаписних компаній США RIAA вже випробувала розробку Digital Content Protection. Піратські токени знайшли на NFT-маркетплейсі HitPiece, після чого у платформи зажадали негайно видалити їх.

Зазначається, що за останній рік спостерігається бум NFT-проектів. Нерідко вони викликають небезпечні проблеми з авторським правом. Наприклад, існують проекти NFT, які «копіюють» інші NFT, і в деяких випадках люди просто випускають NFT на основі існуючих творів, захищених авторським правом, що належать іншим. Ці «підроблені» або «піратські» NFT використовують цифрові версії мистецтва, фотографій, музики, логотипів без дозволу правовласників. Їх потім продають за серйозні гроші.

Нагадаємо, GameStop планує запустити власний NFT маркетплейс.

*

Top