GameStop планує запустити власний NFT маркетплейс

Компанія створює фонд для розробників ігор

GameStop планує запустити власний маркетплейс для токенів, що не взаємодіють (або NFT) і створює фонд «до 100 мільйонів доларів» для розробників ігор, які його будуть використовувати, пише theverge,  передає Hubs.ua.

Ринок ознаменує експансію GameStop від meme stock компанії до компанії, яка займається криптовалютою та технологіями Web3, хоча це також може викликати гнів геймерів, які різко виступають проти NFT.

Новий маркетплейс GameStop NFT планується запустити цього року. Він побудований на Immutable X, платформі, заснованій на популярному блокчейні криптовалюти Ethereum. Immutable X, розроблений Immutable, компанією, яка стоїть за картковою грою NFT Gods Unchained, має на меті пом’якшити найбільші недоліки Ethereum: його величезне споживання енергії та високі пов’язані з цим комісійні (так звані «gas fees»), які можуть збільшити витрати на обробку будь-якої транзакції. Протокол об’єднує сотні тисяч записів про продаж в одну транзакцію, яка записується в блокчейн Ethereum. Незмінними залишились і обіцянки компенсувати екологічні витрати, які вона несе, за рахунок компенсації викидів вуглецю.

Існуючі приклади партнерства Immutable повинні дати поштовх новій ініціативі GameStop, оскільки компанії, які вже використовують Immutable X, зможуть представити свої NFT на ринку. Immutable і GameStop також співпрацюють для створення фонду для розробників. У той час як Immutable X використовується деякими партнерами, які не орієнтовані на ігри, як-от TikTok, ринок GameStop є місцем для купівлі та продажу внутрішньоігрових активів, представлених у вигляді токенів блокчейну — GameStop пропонує зразки цифрової нерухомості, зброї та скінів персонажів.

Нагадаємо, продажі невзаємозамінних токенів (NFT) у 2021 році досягли позначки $25 мільярдів, але наприкінці року темпи зростання цієї криптовалюти сповільнилися.

*

Top