Боевики ДНР
Боевики ДНР

Документ на голосування внесли депутати-комуністи

Держдума на засіданні у вівторок ухвалила постанову про негайне скерування президенту РФ звернення Думи щодо необхідності визнання самопроголошених Донецької та Луганської народних республік («ДНР» та «ЛНР»), — відповідне рішення було ухвалено шляхом проведення рейтингового голосування, передає Hubs.ua.

Документ, внесений депутатами від фракції «Єдиная Россия» Віктором Водолацьким та Артемом Туровим, який передбачає спочатку консультації з МЗС РФ, розглядали разом із проєктом постанови від фракції КПРФ, який передбачає негайне звернення Держдуми до президента РФ з проханням визнати незалежність «ДНР» і «ЛНР».

Проєкт комуністів набрав більшу кількість голосів – 351, а ініціатива фракції парламентської більшості – 310.

Спікер Держдуми В’ячеслав Володін заявив: «Постанову буде підписано негайно і скеровано главі держави».

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що у разі визнання т.зв. Луганської народної республіки та Донецької народної республіки Росія де-факто та де-юре вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками.

«Щодо можливого визнання Російською думою так званих Л/ДНР. Хочу ще раз нагадати незмінну позицію України: у разі ухвалення рішення про визнання Росія де-факто та де-юре вийде з Мінських домовленостей з усіма супутніми наслідками. Ми вже попередили про цю позицію наших партнерів», — сказав Кулеба на онлайн-брифінгу 15 лютого.

Нагадаємо, ВР ухвалила ряд звернень до міжнародних організацій, урядів та парламентів.

*

Top