ДБР затримало екснардепа

Немировського підозрюють у шахрайстві

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) затримали народного депутата України VIII скликання, члена депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка«, який обманом заволодів $17 тис.

«За попередньою інформацією, екснардеп пообіцяв допомогти громадянину, який діяв на користь аграрного підприємства. Він гарантував, що за $17 тис. «вирішить питання» щодо отримання позитивного висновку оцінки впливу на довкілля Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України«, — йдеться в повідомленні ДБР.

Зазначено, що нині він обіймає посаду позаштатного радника голови Держекоінспекції.

Під час першої контрольованої передачі колишній народний депутат одержав від потерпілого $2 тис.

Зокрема, у четвер, 13 січня, слідчі ДБР затримали радника під час одержання другої частини коштів — $15 тис.

Попередня кваліфікація: шахрайство, вчинене у великих розмірах (ч. 3 ст. 190 КК України).

«Проводяться обшуки за місцем роботи та проживання фігуранта, а також у приміщенні суб’єкта господарської діяльності, що надає послуги з оформлення та подання документів для отримання висновків оцінки впливу на навколишнє середовище. Також перевіряють причетність до зазначеного злочину службових осіб Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів та Державної екологічної інспекції», — йдеться в повідомленні.

Ім’я екснардепа у ДБР не називають.

Як повідомляють ЗМІ від інформованого джерела, затриманим є Андрій Немировський.

Нагадаємо раніше на підбурюванні до надання $150 тис. неправомірної вигоди викрито заступника начальника одного з відділів Офісу генерального прокурора.

*

Top