Число активних користувачів Facebook більше не зростає, - ЗМІ

Результати не влаштували інвесторів платформи

Компанія Meta поділилась результатами за четвертий квартал 2021 року. Серед іншого, керівництво розповіло і про показники соціальної мережі Facebook, — пише TechCrunch, передає Hubs.ua.

MAU (monthly active users) залишилось на стабільному рівні і не показало зростання — 2,9 млрд користувачів.

DAU (daily active users) — впало, вперше в історії сервісу. Якщо у третьому кварталі ця цифра була на рівні 1,93 млрд, то тепер — 1,929 млрд.

Подібний тренд має бути зрозумілим: Facebook вже багато років на ринку і у світі залишилось не так багато людей, до яких соціальна мережа може дотягнутись. Окрім того, Meta багато вкладає в розвиток WhatsApp та Instagram.

Результати не влаштували інвесторів платформи. Очікувалось, що MAU і DAU виростуть. Не вдоволили інвесторів і фінансові результати, зокрема, компанія не виправдала очікування по доходу на акцію. Всього ж виторг за квартал склав $33,67 млрд. Негативу додали і плани на перший квартал 2022 року: керівництво Meta закладає виторг у розмірі $27-29 млрд, тоді як інвестори розраховували на $30 млрд. У Meta пояснюють це й новими правилами Apple щодо приватності користувачів: за 2022 рік компанія недозаробить через це близько $10 млрд.

Нагадаємо, криптовалютний проект Diem Association від Meta, в рамках якого мала з’явитися монета Libra, збираються продати.

*

Top