Запуск криптовалюти Libra відмінено, - ЗМІ

На проект тиснуть регулятори

Криптовалютний проект Diem Association від Meta, в рамках якого мала з’явитися монета Libra, збираються продати. Причина — постійний тиск з боку регуляторів, — пише американське видання Bloomberg, передає Hubs.ua.

Facebook створив Diem Association для розробки платіжної системи на основі блокчейну у 2020 році. В асоціацію входили 27 компаній. Зараз Diem Association шукає можливість продати свої активи, щоб повернути капітал інвесторам.

Diem Association обговорює з інвестиційними банкірами варіанти продажу своєї інтелектуальної власності. Також представники компанії шукають вакансії для розподілу працівників за іншими проектами. Meta належить третина компанії, решту розділено між членам асоціації — Andreessen Horowitz, Union Square Ventures, Uber, Shopify та іншим.

«Федеральна резервна система США завдала удару по проекту, вчинивши тиск на Silvergate. Це банківський партнер Diem Association, який співпрацював з асоціацією минулого року для запуску криптовалюти. У листопаді 2021 року регулятор також заявляв, що об’єднання емітента з великою корпорацією може призвести до надмірної концентрації економічної влади», — повідомляє Bloomberg

Про те, що у Diem справи не йдуть гладко, було відомо і раніше. Наприкінці листопада 2021 року її залишив голова платіжного підрозділу Meta Девід Маркус. Саме він захищав криптопроект компанії перед Сенатом США та займався розвитком розробленого нею цифрового гаманця Novi.

Нагадаємо, криптовалюти продовжують втрачати ціну, головна криптовалюта світу Bitcoin вже впала на 9%, а ціна Ethereum знизилася на 14%.

*

Top