Нефть дешевеет, рубль падает

Російська валюта випередила турецьку ліру за волатильністю

Рубль, випередивши турецьку ліру, опинився на першому місці за волатильністю серед світових валют. Це відбулося після того, як президент РФ Володимир Путін 21 лютого визнав незалежність «ДНР» та «ЛНР», — пише Bloomberg, передає Hubs.ua.

У січні поставлена ​​волатильність рубля становила 20,7%, і російська валюта перебувала на другому місці у світі після турецької ліри. Проте до 14 лютого волатильність рубля зросла до 24,3%, причому до турецької ліри вона знизилася до 19,75%. З того часу рубль — лідер серед світових валют за цим індикатором.

Поставлена (очікувана ринком) волатильність рубля до вечора понеділка, 21 лютого, сягала 33,97%. Курс долара під час торгів цього дня перевищував позначку 79 рублів і навіть 80 рублів.

Так, поставлена ​​волатильність рубля зростала одночасно з падінням його курсу на тлі ескалації на Донбасі та визнання Росією незалежності «Л/ДНР».

Зазначається, що за винятком піку в період пандемії, 18 березня 2020 року, поставлена ​​волатильність рубля не піднімалася вище за позначку 30% з лютого 2015 року.

Нагадаємо, ринок акцій РФ на старті ранкової сесії 22 лютого за хвилину торгів знизився на 5,44% через незаконне «визнання незалежності» ОРДЛО та зростання санкційних ризиків.

*

Top