65% представників покоління Z планують піти з роботи цього року. Хочуть працювати на власних умовах

Перевагу у посиленні вимог дала епоха віддаленої роботи

Згідно з новим звітом платформи залучення талантів Lever, який опитав 1200 дорослих, які працюють повний робочий день, шістдесят п’ять відсотків покоління планують залишити роботу цього року. Це набагато більше, ніж 40% загальних працівників опитування, які планують піти менш ніж через рік. Про це пише Businessinsider передає Hubs.ua.

Передбачається, що покоління Z надає пріоритет різним цінностям на роботі. Опитування також показало, що 42% представників покоління Z воліли б працювати в компанії, яка дає їм відчуття мети, ніж у тій, яка платить більше, тоді як більше міленіалів (49%) і покоління X (56%) воліли б працювати в компанії, яка платить більше.

Це свідчить про те, як покоління Z входить до робочої сили на своїх власних умовах, вимагаючи змін з новим відчуттям сміливості, якого не бачили попередні покоління.

Як писала минулого року Емма Голдберг з The New York Times, вони роблять усе: від делегування своїх повноважень своєму босу до роботи менше, коли вони виконали завдання на день. Деякі з них є частиною «уповільнення», цілеспрямованого зрушення в уповільненні продуктивності з метою кращого балансу між роботою та особистим життям. І якщо це не працює для них, покоління Z без жодних застережень кидає свою жахливу роботу на користь кращої.

«Епоха віддаленої роботи дала поколінню Z перевагу у посиленні вимог щодо автономії робочого місця», — раніше заявила Insider Лорен Стіллер Ріклін, президент Інституту стратегічного лідерства Ріклін.

Вона додала, що їхнє життя перевернулося з ніг на голову у вражаючий час.

«У них так багато забрали з точки зору доступу, що можна продовжувати з тим, що було втрачено», – сказала вона.

Останні дані Lever показують, що ці тенденції не скоро сповільняться. І покоління Z чекатиме багато вакансій, враховуючи те, що в грудні вакансії розширилися. Це позитивна ознака того, що покоління Z відчуває себе уповноваженим змінюватися, враховуючи, що колись здавалося, що клас 2020 року може піти по стопах найстаріших міленіалів, які закінчили школу.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що молодь у всьому світі масово звільняється, у зв’язку з чим світова економіка зазнає збитків.

*

Top