Зараз донатять більш цілеспрямовано, ніж на початку війни, – директор благодійного фонду Максим Тютюнников

Люди хочуть бачити, наскільки цілеспрямовано використовуються їхні кошти

Директор Благодійного фонду Ігоря Черненка, командира 204 окремого батальйону ТРО міста Києва, Максим Тютюнников стверджує, що сьогодні українці донатять на ЗСУ більш цілеспрямовано, ніж на початку війни. Своїми спостереженнями він поділився в інтерв’ю виданню «Факти».

«У багатьох співвітчизників просіли доходи, тому гроші відправляють тільки перевіреним фондам. Тут і важлива довіра. Люди хочуть бачити, наскільки цілеспрямовано використовуються їхні кошти», пояснив Тютюнников.

Враховуючи це, багато донорів сьогодні співпрацюють з благодійними фондами, які створили самі військовослужбовці. Адже ніхто краще за них самих не знає потреби бійців.

У якості прикладу Тютюнников навів роботу свого фонду.

«Ми усі один у одного на виду: у нас налагоджений аудит діяльності фонду, є регулярна звітність, ми приймаємо погоджені з усіма командирами в батальйоні рішення щодо закупівель та їх цільового використання», підкреслив він.

Він розповів, що основні донори фонду Ігоря Черненка були з ним з першого дня і залишаються до сьогодні. Це біля 23-х компаній та підприємців.

Тютюнников також підкреслив, що благодійним фондам без публічності зараз нікуди.

«Тому ми  відкриті до співпраці та спілкування, завжди надаємо інформацію про сам фонд, про запити, про використання наданої допомоги», каже він.

Що стосується волонтерської допомоги з-за кордону, то директор фонду відзначив, що на даний момент допомагає в основному українська діаспора.

«Я помітив, що на початку війни люди з-за кордону допомагали більш особисто, а зараз все глобалізувалося. Тобто за-за кордону Україні тепер допомагають на рівні держав», зазначив Тютюнников.

Благодійний фонд Ігоря Черненка працює з військовими 204 окремого батальйону ТРО міста Києва з березня 2022 року. За час існування фонд забезпечив ЗСУ дронами, аптечками, бусами, тепловізорами, польовими кухнями, амуніціями, раціями, Starlink, дизельним генератором та іншим.

Засновник фонду Ігор Черненко з 2014 року воював у Дебальцево, в 2015 році в зоні Донецького аеропорту. Зараз захищає Україну на передовій.

*

Top