У Києві та області побудують 60 нових платформ. УЗ вже оголосила тендер

Оновлення заплановано в межах проєкту Kyiv City Express

«Укрзалізниця» оголосила тендер на пошук партнера для розроблення проєктно-кошторисної документації для 60 пасажирських платформ, які планують збудувати на 30 станціях і зупинкових пунктах у Києві та області. Про це повідомила прес-служба УЗ, передає Hubs.ua.

Таке оновлення заплановано в межах проєкту Kyiv City Express – це частина програми президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Про це 9 лютого поінформував пресцентр «Укрзалізниці».

«Усі платформи мають бути обладнані навісами, альтернативними джерелами енергопостачання та підігрівом частини платформ – завширшки 1 метр від краю. Крім того, на всіх платформах мають бути урни для роздільного сміття та велопарковки. Перевага має надаватися матеріалам та конструкціям вітчизняного виробництва», – ідеться в повідомленні.

Потрібно врахувати також потреби маломобільного населення – установити, зокрема, пандуси, пішохідні переходи через колії та тактильну навігацію.

Серед інших вимог – турнікетні системи, інформаційні табло, камери відеоспостереження, засоби екстреного виклику допомоги та енергоефективне освітлення.

Нагадаємо, у грудні 2021 року УЗ запустила перший Kyiv City Express.

 

*

Top