Програма єСмартфон: В Мінцифри повідомили подробиці

Безкоштовні смартфони зможуть отримати 3,5 млн українців

До кінця поточного року за програмою є смартфон планують роздати кілька мільйонів смартфонів, — сказав заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб в інтерв’ю для Dev.ua, передає Hubs.ua.

За його словами, безкоштовні смартфони за програмою єСмартфон зможуть отримати 3,5 млн українців — це кількість людей, старших за 60 років, які отримали щеплення від коронавірусу. Гроші на програму залучатимуться як із зовнішніх кредитних ресурсів, так і з внутрішніх.

Зазначається, що у квітні розпочнеться збір заявок, а влітку — роздача перших смартфонів. Весь проект триватиме до трьох років.

Вискуб розповів, що партнерами програми будуть банки. Планується, що користувачі зможуть отримувати смартфони та пакет послуг (навчання, заміну сім-карти) у банках.

Наразі ведуться переговори із Samsung та українськими внутрішніми виробниками смартфонів. Від однієї компанії є пропозиція зробити спецмодель на це замовлення, зазначив заступник міністра.

Серед умов — наявність функції NFC у смартфоні. У Мінцифрі також розглядають заходи, які не дозволять іншим користуватися смартфоном, виданим державою.

«Хочемо, щоб смартфон коштував не дорожче за 5 тисяч гривень. Ми хотіли б, звичайно, влізти до 4 тисяч. Час покаже», — сказав Олексій Вискуб.

Нагадаємо, влада проводила попередні консультації з мобільними операторами Київстар, Vodafone Україна та lifecell щодо спеціальних тарифів для президентського проекту роздачі смартфонів пенсіонерам. Деталі тарифних планів будуть опрацьовуватися на спеціальних зустрічах пізніше.

*

Top