Посилення хвилювань в Чорноморському регіоні: Світові котирування зернових підскочили

Соєві боби також зростають четверту сесію поспіль

У вівторок пшениця на біржі в Чикаго підскочила більш ніж на 2%, а кукурудза піднялася до найвищого рівня за 7 місяців на побоюваннях з приводу перебоїв із постачаннями з ключових регіонів Чорноморського узбережжя, що експортують зерно, на тлі поглиблення кризи між Росією та Україною, пише видання Successful Farming, передає Hubs.ua.

Соєві боби зростають четверту сесію поспіль і досягли найвищого рівня більш ніж за тиждень на побоюваннях щодо сухої погоди у Бразилії та Аргентині.

«Ситуація з Росією та Україною стає серйозною. Це питання визначатиме напрям торгів», — сказав один сінгапурський трейдер, який торгує зерном.

Найбільш активний контракт на пшеницю на торговій біржі Чикаго (CBOT) виріс на 2% до $8,2 за бушель станом на 0152 GMT, досягнувши максимуму з 25 січня — $8,27 за бушель. Також кукурудза подорожчала на 1,5% до $6,64 за бушель, піднявшись раніше до найвищого з червня рівня $6,65 за бушель, а соєві боби додали 1,4% до $16,23-3/4 за бушель, найвищого з 10 лютого.

Зазначається, що ринок пшениці підтримується напруженими відносинами між провідними експортерами Росією та Україною.

«У вівторок нафта підскочила до семирічного максимуму, безпечні валюти виросли, а американські фондові ф’ючерси впали, оскільки східний фланг Європи опинився на межі війни після того, як президент Росії Володимир Путін наказав ввести війська в регіони східної України, що відкололися», — говориться в повідомленні.

Що стосується сої, то бразильські фермери зібрали врожай на 33% площ країни, але все ще стикаються з поширеними проблемами, пов’язаними з погодою. понеділок консалтингова компанія AgRural. Основний штат Мату-Гросу, що виробляє зерно, постраждав від надмірних дощів, що позначилося на якості сої, тоді як південні штати Бразилії останнім часом страждають від спекотної та сухої погоди.

За даними зернової біржі Буенос-Айреса, врожайність сої та кукурудзи в Аргентині в сезоні 2021/22 МР може продовжити знижуватися найближчими тижнями, оскільки рясні дощі очікуються лише в середині березня, щоб полегшити період сухої погоди, що затягнувся.

Нагадаємо, геополітична криза, що посилюється ймовірним вторгненням Росії, може призвести до глобальних змін у багатьох галузях, в тому числі і в галузі сільського господарства.

*

Top