Керівництво Київводоканалу підозрюють у розкраданнях. Двом топ-чиновникам повідомили про підозру

Збитки ПАТ "Київводоканал" становлять понад 1,3 млн грн

Двом топ-чиновникам ПрАТ Київводоканал і керівнику підприємства-постачальника повідомили про підозру у розкраданні коштів на закупівлі обладнання, повідомила прокуратура Києва, — передає Hubs.ua.

За даними слідства, у 2019-2020 роках Київводоканал і комерційна структура підписали низку договорів про закупівлю обладнання для монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціювання.

«При цьому зазначене підрядне підприємство у бухгалтерській та податковій звітності відобразило фінансово-господарські операції із групою підприємств, які мають ознаки фіктивності і у яких нібито було закуплено обладнання для водопостачання та комплектуючі до нього», – йдеться у повідомленні.

Натомість під час огляду приміщень Київводоканалу глибинні насоси, які мали встановити, були відсутні, як і документація до них.

За даними прокуратури, збитки, яких було завдано ПАТ Київводоканал, становлять понад 1,3 млн грн.

За результатами розслідування, 17 лютого заступнику генерального директора – директору Департаменту експлуатації водопровідного господарства ПрАТ Київводоканал і директору Технічного департаменту, а також директору комерційної структури повідомлено про підозру.

Вирішується питання про обрання підозрюваним заходів обмеження.

Нагадаємо, раніше прокуратура спільно з Національною поліцією України провели слідчі дії в ПрАТ «Київводоканал» у рамках кримінального провадження щодо заволодіння коштами підприємства в особливо великих розмірах.

*

Top