Правоохоронці заявляють про розкрадання у

Слідчі підозрюють підприємство у фіктивних закупівлях обладнання

Прокуратура спільно з Національною поліцією України проводить слідчі дії в ПрАТ «Київводоканал» у рамках кримінального провадження щодо заволодіння коштами підприємства в особливо великих розмірах, повідомляє прес-служба Київської міської прокуратури, передає Hubs.ua.

«Згідно з матеріалами слідства, упродовж 2018-2020 років між ПрАТ «Київводоканал» та суб’єктом господарювання було укладено низку договорів на закупівлю обладнання для монтажу водопровідних мереж, систем опалення та кондиціонування тощо. При цьому зазначене підрядне підприємство відобразило в бухгалтерській та податковій звітності фінансово-господарські операції з групою підприємств, що мають ознаки фіктивності, в яких нібито було закуплено обладнання для водопостачання та комплектуючі до нього, що дало змогу заволодіти коштами ПрАТ «Київводоканал» в особливо великих розмірах», — зазначено в повідомленні.

Так, у понеділок у рамках кримінального провадження на підставі ухвали суду у складських приміщеннях «Київводоканалу» проводяться огляди з метою встановлення фактичного місцезнаходження обладнання для водопостачання та комплектуючих до нього, а також виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінальних правопорушень. Раніше прокуратура спільно з Нацполіцією провела обшуки у підрядної організації.

Нагадаємо, в липні минулого року в приміщеннях ПрАТ «Київводоканал» також проходили обшуки, тоді слідчі дії проводило державне бюро розслідувань.

*

Top