TSMC планує витратити до $44 млрд на збільшення виробничих потужностей

Компанія очікує, що попит на її продукцію залишиться високим

Компанія Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) планує витратити в 2022 році до $44 млрд на збільшення своїх виробничих потужностей. TSMC очікує, що капітальні витрати в цьому році складуть від $40 млрд до $44 млрд. Це істотно більше в порівнянні з попереднім рекордом в $30 млрд, встановленим у 2021 році, повідомляє The Verge, передає Hubs.ua.

Добавляючи, раніше компанія заявляла, що планує витратити 100 мільярдів доларів на розширення своїх виробничих потужностей до 2023 року. Разом з тим рекордна сума інвестицій дозволяє припускати, що запити на чипи не знизяться в найближчий час, незважаючи на попередження деяких аналітиків про вповільнення в таких сферах, як смартфони. У свою чергу TSMC заявляє, що будь-яке вповільнення в одній сфері буде компенсовано, тим, що більше категорій продуктів вимагатимуть все більше кількості чипів, наприклад, автомобілі або заводське обладнання.

TSMC очікує, що попит на її продукцію залишиться високим, незалежно від того, чи збережеться глобальний дефіцит чипів. Компанія також очікує, що в цьому році загальний прибуток галузі виробництва мікросхем виросте на 20%, а в разі TSMC темп зростання буде ще більш високим. Дохід у минулому році збільшився на 25%.

TSMC очікує зростання доходів, навіть незважаючи на те, що один із її клієнтів – Intel – починає конкурувати з компанією у сфері контрактного виробництва чипів. У Bloomberg припускають, що Intel не зможе створити пряму конкуренцію TSMC (або її найближчому конкуренту в особі Samsung), так як «відстає в технологічному вмінні». Більше того, для виробництва своїх найкращих чипів Intel вимушена звертатися за допомогою до TSMC.

*

Top