Що робити, коли вам поставили діагноз рак

На правах реклами

Якщо вам поставили діагноз рак, передусім не панікуйте. Найголовніше, що варто тримати у голові в цю мить, – онкологія лікується. Так, пацієнти з деякими видами раку мають майже стовідсоткову гарантію на одужання за умови лікування. В інших випадках також є хороші можливості подолати хворобу. Навіть якщо декілька спеціалістів сказали, що шансів на одужання немає, можна знайти способи жити із хворобою якісно та максимально довго. Отже, нижче зазначимо поради, яких можна дотримуватися, якщо вам поставили такий діагноз.

Що робити, як у вас виявили онкологію

Тримайте декілька порад:

  1. Дайте собі час на адаптацію. Вам потрібен буде певний період, щоб звикнути до думки про поставлений діагноз. У цей час пробуйте вести щоденник, щоб записувати в ньому всі думки, що турбують.
  2. Знайдіть підтримку. Виявлена онкологія може стати емоційним тягарем. Щоб подужати його, розмовляйте зі своїми близькими, знайдіть групу підтримки або відвідайте психолога/психотерапевта.
  3. Зверніться до досвідченого лікаря-онколога. Цей крок необхідно зробити якнайраніше з моменту виявлення хвороби, щоб оперативно розпочати лікування. Тоді шанси на одужання ще вищі. Якщо ж лікар сказав, що у вас мало шансів, отримайте думку інших спеціалістів.
  4. Підтримуйте своє здоров’я. Дотримуйтесь здорового способу життя. Збалансована дієта, помірна фізична активність та відмова від куріння й алкоголю сприятимуть у боротьбі з раком.

Де можна пройти лікування раку

Якщо вам поставили невтішний діагноз, і ви в пошуках онкологічного центру – звертайтеся до Anadolu. Медичний центр Anadolu – це сучасна клініка в Туреччині з досвідченими лікарями та новітнім обладнанням. Вона є однією з десяти найкращих медзакладів у світі та входить у п’ятірку найбільш технологічно оснащених госпіталів.

Клініка приймає на лікування пацієнтів з-за кордону, зокрема з України. Успішне лікування раку в Туреччині забезпечують спеціалісти зі світовим ім’ям. Іноземних пацієнтів під час курсу перебування у медзакладі супроводжують перекладачі. Після лікування Anadolu забезпечує періодичний контроль за здоров’ям пацієнта, а також віддалені консультації з онкологами.

*

Top