Британія оштрафувала Meta на 1,5 млн фунтів стерлінгів

CMA постановило, що Meta має продати Giphy

Управління захисту конкуренції та ринків Великої Британії оштрафувало власника Facebook, Meta Platforms Inc., на 1,5 млн фунтів стерлінгів ($2 млн) у зв’язку з купівлею платформи для відправлення GIF-повідомлень Giphy, повідомляє Інтерфакс-Україна, передає Hubs.ua.

CMA постановило, що Meta має продати Giphy, яку придбала у травні 2020 року, як повідомляли ЗМІ, за $400 млн. Експерти відомства після розслідування угоди між Meta та Giphy дійшли висновку, що угода призведе до послаблення конкуренції між соцмережами. Вони також додали, що фактично в результаті угоди Giphy перестав бути потенційним конкурентом на ринку цифрової реклами.

У п’ятницю CMA повідомило, що Meta не виконала належним чином вимоги регулятора, зокрема не надала документації, що підтверджує факт того, що компанії продовжують конкурувати і не здійснили інтеграції операцій.

Meta подала до суду апеляцію на ухвалу відомства з вимогою продати Giphy, але погодилася виплатити штраф.

«Ми маємо намір виплатити штраф, але вважаємо проблемою, що CMA може приймати рішення, що впливають на права наших співробітників – громадян США, які захищені відповідно до американських законів», – зазначив представник Meta.

Котирування акцій Meta знизились на 2,41% під час торгів у п’ятницю. За підсумками попередньої сесії акції компанії впали на 26%, що еквівалентно $232,02 млрд, через слабку звітність за четвертий квартал.

 

*

Top