Запобіжній захід залишився без змін - у вигляді особистих зобов'язань

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення Печерського районного суду Києва про обрання запобіжного заходу у вигляді особистих зобов’язань екс-президентові України, Петру Порошенку у «вугільній справі», — відповідну ухвалу винесла у п’ятницю колегія суддів апеляційного суду, передає Hubs.ua.

Суд розглянув апеляції прокуратури та захисту на рішення про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді особистих зобов’язань з обмеженням виїзду.

«Ухвалу Печерського районного суду… про застосування до Порошенка… запобіжного заходу у вигляді особистих зобов’язань… до 19 березня залишити без змін», — йдеться в ухвалі колегії суддів.

У такий спосіб апеляційні скарги залишено без задоволення.

«Прошу не аплодувати… це не перемога… але точно не поразка… Вони розпочали тактику затягування», — сказав Порошенко після оголошення ухвали суду.

Раніше Київський апеляційний суд переніс на 11 лютого розгляд апеляції на запобіжний захід у вигляді особистих зобов’язань Порошенку у зв’язку з тим, що до суду не надійшли матеріали кримінальної справи.

Нагадаємо, ДБР 20 грудня 2021 року повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

*

Top