Суд дозволив затримати Порошенка, - ЗМІ

Адвокати єкс-президента чекають на інформацію від суду

Печерський райсуд Києва дозволив затримати колишнього президента України Петра Порошенка у справі про держзраду, — повідомляють Українські Новини з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

«Суд дав згоду на затримання Порошенка з метою приводу до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою», — йдеться у повідомленні.

Захист п’ятого президента України Петра Порошенка очікує офіційної інформації з Печерського районного суду Києва та з Офісу генпрокурора щодо подання клопотання до суду про обрання запобіжного заходу Порошенку у вигляді арешту з альтернативою застави в 1 млрд грн у справі про постачання вугілля з окупованої території.

«Така інформація цілком може бути правдивою, тим паче що ці органи мовчать і своїх коментарів не дають», – сказав на брифінгу в п’ятницю в Києві адвокат Порошенка Ігор Головань.

Адвокат Ілля Новіков уточнив: «Нам поки що не відомо, чи ухвалив Печерський або інший суд рішення стосовно арешту Петра Порошенка (заочно), ми орієнтуємося на інформацію в ЗМІ… Достовірно ми знаємо, що таке рішення не ухвалювалося у присутності адвокатів Порошенка».

За його словами, якщо було подано до суду відповідне клопотання, то «його буде розглянуто в таємному режимі».

«Ми очікуємо будь-якої інформації з Печерського суду… Очікуємо інформації від Офісу генпрокурора, щоб вони спростували або підтвердили наявність такого клопотання, і чекаємо, що нам своєчасно повідомлять про розгляд такого клопотання», — додав він.

*

Top