У справі про звинувачення редактора Mind Євгена Шпитка багато білих плям. Поспішність її оприлюднення викликає підозри, – журналіст Лямець

Журналіст закликав прокуратуру розібратись у цій справі виважено та без політики

Hubs.ua вже публікував позицію редакції Mind щодо резонансної справи з затримання головного редактора видання Євгена Шпитка. За інформацією журналістів Mind, звинувачення на його адресу є замовним.

Нагадаємо,  5 травня у Львівській області СБУ затримала президента Міжнародного Інвестиційного Офісу, колишнього голову Управління інвестиційної політики Львівської ОДА Романа Матиса та головного редактора видання Mind Євгена Шпитка. Їх підозрюють у зловживаннях під час розподілу гуманітарних вантажів. Справа розслідується за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 201-2 КК України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги, здійснене організованою групою).

У свою чергу відомий журналіст Сергій Лямець на своїй сторінці Facebook теж виказав сумніви щодо коректності обвинувачень правоохоронців. Він нагадав, що Євгена Шпитка о підозрюють у нецільовому використанні гуманітарної допомоги з метою отримання прибутку.

Разом з тим, Лямець наголошує, що Шпитко не возив гуманітарну допомогу і не відповідав за її розподіл. Це були товарно-грошові постачання військової продукції (бронежилети, шоломи тощо) з-за кордону через спеціалізовані підприємства «Укроборонпрому». Далі ця продукція постачалась приватною українською компанією (покупцем) безкоштовно для потреб оборони відповідним воєнізованим підрозділам. Частина амуніції постачалась на замовлення звичайними людьми з прямою оплатою замовниками цієї продукції. На думку журналіста, про розкрадання гуманітарної допомоги мова не йшла.

З повним тексом думки Сергія Лямця можна ознайомитись тут.

*

Top