Президентський рейтинг: Зеленським лідирує, розрив з Порошенком незначний - опитування

Нинішній президент отримав би 23,7% голосів виборців

Нинішній президент України Володимир Зеленський отримав би 23,7% голосів виборців, які визначилися з вибором, якби вибори глави держави відбулися найближчої неділі, а за п’ятого президента (2014-2019), лідера партії «Європейська солідарність» Петра Порошенка проголосували б 21,9%, свідчать результати опитування, проведеного центром SOCIS 11-16 лютого, повідомляє Hubs.ua.

За експрем’єра, лідерку партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко проголосували б 9,3% респондентів, які визначилися, за лідера партії «Опозиційна платформа – За життя» Юрія Бойка – 8,5%, за екс-спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова – 8,2%, за лідера партії «Наші» Євгена Мураєва — 7,7%, за лідера партії «Сила і честь» Ігоря Смешка – 7,4%, за експрем’єра, лідера партії «Українська стратегія» Володимира Гройсмана – 6,4%.

При цьому 4,4% із загальної кількості опитаних заявили, що не мають наміру голосувати, 14,8% заявили, що не визначилися з вибором.

У разі проведення другого туру виборів президента, до якого вийшли б Зеленський і Порошенко, за нинішнього главу держави проголосували б 51% опитаних, за главу «Євросолідарності» — 49%.

Методом телефонного інтерв’ю CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing) з використанням планшетів було опитано 2000 респондентів старше 18 років у всіх підконтрольних уряду регіонах України. Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал): +/-2,4%.

Нагадаємо, вісім політичних партій подолали б 5%-й прохідний бар’єр, якби вибори до Верховної Ради відбулися найближчої неділі.

*

Top