Нардепи створили ТСК щодо захоплення Криму

Рішення підтримали 229 депутатів

Верховна Рада проголосувала за створення кількох Тимчасових слідчих комісій, передає Hubs.ua.

ТСК з розслідування фактів, що сприяли анексії Криму, проголосували 229 депутатів.

Відповідно до пояснювальної записки, основними завданнями ТСК, зокрема, є проведення перевірки відомостей про факти та особи, які сприяли тимчасовій окупації АР Крим, проведення перевірки ходу розслідування правоохоронними органами України фактів та кримінальних проваджень щодо осіб, які сприяли тимчасовій окупації АРК.

Діяльність комісії також передбачає встановлення, збирання інформації та отримання пояснень від осіб та/або підприємств, установ, організацій, центральних та місцевих органів виконавчої влади, а також органів місцевого самоврядування та їхніх посадових осіб, залучених до здійснення діяльності, пов’язаної з питаннями щодо тимчасової окупації Криму.

За результатом перевірки ТСК має ініціювати питання щодо притягнення винних до відповідальності, передбаченої законодавством України.

Головою комісії обрано нардепа від Слуги народу Ігоря Копитіна, його заступником — Григорія Немирю (Батьківщина). Загалом до комісії входять 10 осіб. Вона створена на рік.

Крім того, Рада створила ТСК з:

  • з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, установах та організаціях, що перебувають у віданні Національної академії аграрних наук України;
  • з питань розслідування фактів корупції та можливої ​​іншої протизаконної діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування у Києві при реалізації інфраструктурних проектів та соціально-економічних програм, у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності;
  • з питань розслідування вбивства судді Автозаводського районного суду м. Кременчука Полтавської області Лободенка Олександра Станіславовича та міського голови міста Кременчука Полтавської області Бабаєва Олега Мейдановича.

Раніше Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування можливої корупції посадових осіб Державної податкової служби, Державної митної служби, які могли призвести до зменшення надходжень до державного бюджету та можливих зловживань у сфері фінансово-господарської діяльності НАК «Нафтогаз України».

Один коментар;

  1. Викинг said:

    Всі знають що сашка труПчінов здав Крим вкупі з сєнькю яйЦенюхом і шакалядним Джо-пєцрухою. От тільки потрібне реальне покарання цих злочинців, любими методами і засобами. Щоб не понадно було.

*

Top