Британія може заморозити активи родини Назарбаєва

У парламенті країни відбулись слухання щодо корупції родини екс-президента Казахстану

У парламенті Великої Британії відбулись слухання щодо корупції родини екс-президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, яка володіє нерухомістю та іншою власністю на території Сполученого Королівства. Депутат Маргріт Годж запропонувала заморозити активи, передає Hubs.ua.

За словами депутата, члени сім’ї Назарбаєвих причетні до багатьох епізодів корупції та інших протиправних дій.

У доповіді названо імена доньки першого президента Казахстану Даріги, колишнього глави Комітету національної безпеки Каріма Масімова, колишнього першого заступника глави партії Нур Отан Байбека Бауиржана, брата Нурсултана Болата Назарбаєва і багатьох інших близьких до них осіб і родичів.

«Не можу навіть уявити, щоб у вільному світі був хоч один лідер, який був би такий відомий своєю корупцією, як Нурсултан Назарбаєв. Про його справи ми знаємо останні 15 років», — заявила Годж.

«Ціна за бездіяльність висока. Репутацію Лондона і нашого сектору фінансових послуг заплямовано, адже наразі на Велику Британію дивляться як на юрисдикцію, де є місце для брудних грошей», — відзначила депутат.

Нагадаємо, Міністерство індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану оцінило загальні збитки внаслідок масових протестів у 136,8 млрд теньге ($313,6 млн).

 

*

Top