Влада Казахстану оцінила збитки у $313,6 мільйонів через протести
Фото: BBC News Україна

Постраждало 351 об'єкта нерухомості

Міністерство індустрії та інфраструктурного розвитку Казахстану оцінило загальні збитки внаслідок масових протестів у 136,8 млрд теньге ($313,6 млн), передає Укрінформ з посиланням на Интерфакс-Казахстан.

Зазначається, що ця сума враховує видатки на ремонт пошкоджених будівель та збитки внаслідок псування майна.

На Телеграм-каналі МІІР РК повідомляється, що під час протестів постраждав 351 об’єкт нерухомості, зокрема 45 будівель держорганів та 306 комерційних об’єктів.

За словами міністра індустрії та інфраструктурного розвитку Каїрбека Ускенбаєва, будівлі постраждали у 8 регіонах: містах Алмати та Шимкент, а також в Алматинській, Жамбильській, Кизилординській, Атирауській, Актюбінській та Східноказахстанській областях.

Як повідомлялося, у Казахстані 2 січня розпочалися мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ, які переросли у масові протести, незважаючи на те що уряд склав повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

7 січня президент Казахстану наказав без попередження відкривати по протестувальниках вогонь.

Міністерство внутрішніх справ Казахстану заявило про затримання 9 900 осіб станом на 11 січня.

За офіційними даними, під час протестів у Казахстані щонайменше 227 людей загинуло.

*

Top