Rocket залишає європейські ринки

Компанія продовжить працювати в Україні

Українська foodtech-компанія Rocket згортає діяльність в країнах ЄС та оптимізує бізнес в Україні. В Україні сервіс продовжить працювати, повідомляє AIN.UA , передає Hubs.ua.

Компанія Rocket повністю припиняє роботу у європейських країнах. До цього моменту Rocket запускалась у містах Нідерландів, Франції, Португалії, Іспанії, Угорщини та на Кіпрі.

Основною причиною стала відсутність належного обсягу інвестицій, що робить неможливим подальший розвиток бізнесу в європейських країнах.

«Нам прикро повідомляти про зупинку діяльності в Європі. Бренд Rocket створила чудова команда, яка змогла вивести продукт в ТОП-7 найбільш завантажуваних застосунків для доставки їжі в Європі, побудувати якісні відносини з партнерами, кур’єрами та клієнтами. Ми створювали проект родом з України, який може бути успішним не лише у нашій країні, але й на ринках ЄС і показати, що в Україні вміють робити класні проекти. Сьогодні ми робимо все можливе, щоб зберегти бізнес в Україні і продовжити розвиток», – коментують Олексій Юхимчук та Станіслав Дмитрик, кофаундери Rocket.

При цьому, компанія продовжить працювати в Україні. Віднедавна Rocket змушена перейти на самозабезпечення, тому основна задача команди, як стверджують співзасновники, — утримати весь проект на плаву. Кофаундери компанії продовжать пошуки інвестора, щоб зберегти українську частину бізнесу.

Для збереження бізнесу в Україні компанія пішла на кілька кроків:

  • мінімізує витрати;
  • оптимізує розміри команд;
  • скасовує послугу нічної доставки.

Вартість доставки залишається на попередньому рівні.

Проект Dark Kitchen, як стверджують у компанії, є самодостатнім і працює без додаткових інвестицій з грудня 2021 року.

В компанії також запевняють, що працівники, котрі змушені покинути команду, отримують допомогу: HR-спеціалісти допомагають їм скласти резюме, надають рекомендації щодо пошуку нової роботи, проводять кар’єрні консультації та коуч-сесії.

Нагадаємо, популярний сервіс бронювання готелів припиняє роботу в Україні.

*

Top