Канадійська інвесткомпанія House of Lithium за $100 млн придбала європейський стартап Reby з оренди мікромобільного транспорту

Reby вдалось себе капіталізувати буквально за 4 роки

Компанія Reby була заснована у 2018 році у Барселоні чотирма підприємцями – Пепом Гомесом, Кіраном Томасом, Крістіною Кастільо та Гільемом Пажесом. Тепер її за $100 млн придбала канадійська приватна інвестиційна компанія House of Lithium, яка на цей момент вже являлась великим акціонером Reby.

Hubs.ua повідомляє про це з посиланням на інформацію, опубліковану виданням TechCrunch.

House of Lithium – інвестує в приватні та публічні компанії, які беруть участь у створенні електромобільних логістичних ланцюгів.

Європейський стартап Reby спеціалізується на наданні в оренду мікромобільного транспорту, у тому числі електричного (електросамокати, велосипеди, скутери). Фірма пішла цікавим шляхом. Під час пандемії COVID-19 Reby розгорнула мережу оренди електронних скутерів в місті Сарагоса (Іспанія). Мережа працює на основі онлайн платформи MaaS (mobility-as-a-service – мобільність як послуга), яка базується на принципах SaaS (software as a service – програми, доступ до яких централізовано надається споживачу через Інтернет).

Згодом Reby уклала угоди на розгортання міських мобільних мереж з адміністраціями ще у 18 містах Італії та Іспанії. Це, як наголошує видання TechCrunch, трохи менше, ніж у великих, добре фінансованих гравців, таких як Tier, Voi та Bolt. Іншими словами невелика фірма Reby отримала такі європейські муніципальні ліцензії, яких добивались й інші великі учасники ринку мікромобільного транспорту.

Засновник Пеп Гомес разом із рештою керівної команди продовжить управляти Reby. За інформацією компанії, її дохід у 2021 році склав приблизно $15 млн,  прибуток (EBITDA) біля $3 млн.

За час розвитку Reby залучив $17,9 млн від компаній EXOR, 14W Ventures, Neo Fund, Fuel Capital, Hard Yaka, Day One Ventures та деяких бізнес-ангелів, таких як Саймон Ротман (засновник eBay Motors й член ради директорів Tesla та Lyft), Марсело Джільяні (APAX Digital) та Уго Аревало (Jobandtalent).

Також у публікації зазначено, що Reby вирішив: виготовляти власні транспортні засоби, уникаючи скутерів китайського виробництва; отримувати тільки ексклюзивних умови від мерій; залучати інвестиції у транспортні засоби в основному за рахунок боргу, забезпеченого активами.

*

Top