Зброя проти дронів: американський стартап створив портативну мікрохвильову гармату

Презентація імпульсного електромагнітного випромінювача відбулась 14 лютого

Компанії з Лос-Анджелеса Epirus представила енергетичну зброю, що генерує мікрохвильовий промінь, який перевантажує електроніку, змушуючи дрони падати, пише defenseone та сайт компанії epirusinc, передає Hubs.ua.

14 лютого компанія-розробник представила Leonidas Pod — імпульсний електромагнітний випромінювач, який можна підвісити на дрон. Він розміром приблизно з мікрохвильовку і важить менше 24 кг. Leonidas Pod дозволяє наблизитися безпосередньо до загрози та здатний працювати у парі з наземним Leonidas. Щоб увімкнути або вимкнути випромінювач, достатньо кількох хвилин.

Зазвичай мікрохвильова зброя заснована на магнетронах, технології, що використовується в мікрохвильовій печі. Але такі «гармати» надто громіздкі та неточні. Також під удари можуть потрапити і союзні одиниці. Енергетична зброя стартапу Leonidas Pod зроблена з використанням транзисторів з нітриду галію, тому досить компактна, щоб її могла нести і використовувати літаючий дрон.

Пристрій має кілька варіантів кріплення. Зброя може вмикатись або вимикатися протягом декількох хвилин. А збільшений час автономної роботи системи дозволяє дрону з Leonidas Pod попрямувати до зони загрози та безпечно повернутися на базу. Управління засноване на програмному забезпеченні, тому оператор може краще розрізняти своїх та чужих.

Разом із Leonidas Pod створюється багаторівневе силове захисне поле. Пристрій забезпечує швидку стрілянину по будь-якій цілі майже миттєво, без необхідності перезаряджання або ризику перегріву.

Leonidas Pod здатний генерувати безліч імпульсів. Його дальність застосування та інші деталі не розкриваються. Крім безпілотників, система може виводити з ладу комп’ютери, радіо та бортову електроніку автомобілів.

Американські військові вважають, що енергетична зброя обходитиметься відносно дешевшою за традиційну і дозволить вести вогонь за цілями, поки працюватиме джерело енергії.

Як повідомлялось раніше, стартап Zodier запустив чат-бот для знайомств.

*

Top