Засновник JD.com Річард Лю пожертвує $2 млрд на благодійність

Виконавчий директор китайського гіганта пожертвує понад 62,2 млн акцій своєї компанії

Засновник та головний виконавчий директор китайського гіганта у сфері електронної торгівлі JD.com Inc. Річард Лю пожертвує понад 62,2 млн акцій своєї компанії, вартість яких прирівнюється до $2 млрд, на благодійність, пише The Wall Street Journal, повідомляє Hubs.ua.

Річард Лю заснував JD.com у 2004 році як онлайн-платформу для продажу електроніки. З часом компанія перетворилася на гіганта електронної торгівлі з річним виторгом, що перевищує $100 млрд.

Нагадаємо, найбільші китайські IT-компанії зазнають масштабного контролю з боку влади Пекіна через побоювання  створення монополій та тривог щодо національної безпеки. Так, влада перешкоджає проведенню IPO великих технологічних компаній, проводить розслідування та накладає штрафи.

У відповідь на такі дії влади, все більше топ-менеджерів стали робити пожертвування на благодійність, найчастіше у формі акцій. Для прикладу у 2021 році значні пожертвування зробили засновник Meituan Ван Сін та засновник Xiaomi Corp. Лей Цзюнь, віддавши більше $2 млрд і близько $2,2 млрд відповідно. Пожертвування були зроблені також у вигляді акцій.

Як повідомлялось раніше, Alibaba встановила рекорд продажів у День самотніх людей.

*

Top