Найбільше здорожчали цибуля та яйця
Приготувати 3 кілограми салату коштуватиме майже 210 грн, поідомляє ТСН з посиланням на сервіс доставки продуктів Zakaz.ua.
«Протягом року спостерігається зростання цін майже на всі категорії товарів. Зокрема, здорожчання спіткало всі основні продукти, що входять до складу олів’є, крім картоплі. Порівнюючи з минулим роком, картопля здешевшала на 15% та коштує в середньому 7 грн за кілограм», — йдеться у повідомленні.
Зазначається, що серед інгредієнтів традиційного салату найбільше здорожчали цибуля (майже вдвічі) та яйця (на понад 50%). Ціни на ковбасу коливаються 120 до 290 грн/кг. Проте замість ковбаси часто додають курятину, яка теж здорожчала — вартість кілограма тушки зросла на чверть, а філе – на 20%.
Банка консервованого горошку коштує від 25 до 50 гривень. Водночас, ціна свіжих огірків становить близько 50 грн, а солоних – 40-70 грн. Оскільки основні складові майонезу — яйце і соняшникова олія — здорожчали, то, відповідно, зріс у ціні і сам майонез – у середньому на 20%.
Також аналітики підрахували, скільки коштуватиме приготувати на сім’ю 3 кг олів’є за класичним рецептом. Для нього потрібні картопля, морква, яйця, огірки свіжі або квашені, консервований горошок, варена ковбаса, цибуля, зелень та майонез.
Таким чином, приготувати 3 кілограми салату коштуватиме українцям 209,9 грн., тоді як станом на 1 грудня 2020 року коштувало 173,5 грн.
Люди добрі, хто готує «3 кг олів,є»? Це ж салатик, а ще є «шуба», холодець, риба під маринадом, тощо. А якщо готувати 3 кг олів,є, то більше нічого не волзе!)) Навіть, якщо в компанії 5-6 людей. 200кг ковбаски, 3 огірочка, 2 варені картоплинки, 3 ложки горошку, 1 варена морквинка, 3 ложки майонезу — порахуйте, чи варто взагалі про це говорити??? Якась дурня — то «індекс борщу», то «індекс олів,є»… Наче ми чекаємо цілий рік, щоб з,їсти тазик олів,є!)))
але продукти подорожчали як не крути!!!
Читати «ВЛІЗЕ» замість «волзе». Вибачте.