ЄС продовжив санкції проти Януковича

Для Януковича та сина заходи подовжили тільки на 6 місяців

Посли ЄС продовжили санкції, запроваджені стосовно експрезидента України Віктора Януковича та його шести соратників, повідомив журналіст «Радіо Свобода» Рікард Юзвяк, передає Hubs.ua.

«Посли ЄС сьогодні продовжили санкції для Януковича та шести його соратників. Для чотирьох із них, включно з Януковичем та його сином, – на шість місяців, для трьох – на звичайні 12 місяців», — написав він на своїй сторінці у Twitter.

Санкції у вигляді замороження активів за незаконне привласнення державних коштів для низки колишніх високопосадовців було запроваджено 5 березня 2014 року.

Спочатку у списку було 18 людей. Багато хто з них рішення ЄС щодо санкцій оскаржував у Європейському суді, виграючи справи.

У березні минулого року Рада ЄС виключила зі списку експрем’єр-міністра Сергія Арбузова та ексміністра освіти Дмитра Табачника.

Отже, у списку залишилися: експрезидент Віктор Янукович, його син Олександр, ексміністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, його заступник Віктор Ратушняк, експрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, Сергій Курченко та ексміністр зборів та доходів Олександр Клименко.

Нагадаємо, Президент США Джозеф Байден оголосив про те, що запровадить санкції проти Росії.

*

Top