ВР ухвалила закон про розвиток установок збереження енергії

Закон встановлює правову базу для розвитку систем накопичення енергії

Верховна Рада ухвалила закон про розвиток установок збереження енергії (законопроєкт №5436-д про внесення змін до законодавства щодо систем накопичення енергії), пише портал Green Deal,  передає Hubs.ua.

На пленарному засіданні у вівторок за закон авторства кількох депутатів, зокрема голови енергокомітету ВР Андрія Геруса, проголосували 312 народних депутатів. Напередодні енергокомітет доопрацював законопроєкт і рекомендував для ухвалення в цілому.

Закон встановлює правову базу для розвитку систем накопичення енергії, які, за пропозицією енергокомітету, тепер називатимуться установками збереження енергії.

Згідно з ухваленим законопроєктом, установка збереження енергії – це електроустановка, де відбувається збереження енергії, а її оператор є учасником ринку.

Оператором установки може бути фізична або юридична особа, за винятком гідроакумулювальних станцій, що провадить діяльність із збереження енергії з метою її продажу та/або надання допоміжних послуг та послуг балансування.

Нагадаємо, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), повторно встановила мінімальне цінове обмеження на внутрішньодобовому ринку електроенергії на рівні 110% від ціни на ринку «на добу наперед».

 

*

Top